Båtproduktion på 45 minuter

Senaste vecka hade jag besök av tre killar, tre sommarpraktikanter från ett företag i Jakobstad. Deras uppdrag tre veckor framöver var att göra ett förslag på en produktionsanläggning för båtar. Uppdraget hade getts av ett svenskt företag som tänkte börja tillverka eldrivna Xshore båtar. Prototypen finns redan men ingen egentlig produktion.

Kruxet här var väl att dessa tre killar studerar ekonomi inte båttillverkning. De har ingen kunskap från tidigare om hur man bygger båtar, allra minst hur man sätter upp en produktion. Kunskapen finns ju här i trakten och eftersom en av dem var vän med min son ringde han upp mig och bad om ett besök.

Vi är ett öppet företag men som alla andra har vi också våra egna produktionssätt som vi kanske inte delar med oss av för hela världen, speciellt inte för uppstartande konkurrerande företag. Däremot är vi måna om att hjälpa till, speciellt om det är tre killar från Österbotten.

Samuel och gänget fick det de behövde för att komma igång; 45 minuter information och rundvandring samt ett löfte om att få återkomma via e-post ifall de har ytterligare frågor.  Ett foto till sitt blogginlägg fick de också ta i Båthuset. Annars var vi lite sparsmakade på den fronten.

Att jag lovade dem att återkomma via e-post ifall de har frågor gör ju att jag kanske också får ta del av deras idéer. De kan ju komma till nytta framöver här i livet …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: