Vad driver dig?

Skolavslutningen närmar sig och senaste vecka hölls vårens sista rektorsmöte i Pedersöre, för mig det första inför återgången till jobbet. Även om kommunens ekonomiska utsikter inför hösten inte var de mest positiva så var kollegernas välkomnande det i allra högsta grad.

Efteråt begav vi oss iväg till Fagerbacka fäbodställe där vi avnjöt en picknick ute i det gröna. Lite program blev det också. Den två man starka kören sjöng en hyllningssång till Ritva som blir pensionär i vår. Eftersom Ritva varit en hejare på att hitta fina dikter och dela dem med oss så fick vi idag lyssna till diktläsning av hennes ”rumskompis” från rektorsdagarna.

Nya perspektiv

Om det är något som den här tiden ut i företagsvärlden har gett mig så är det ett välbehövligt avstånd från skolan. Ibland måste vi få lite avstånd från oss själva och den verklighet vi lever i för att få nya perspektiv på det som händer runt omkring oss.

Så på rektorsmötet satt jag där med rektorns verklighet, lärarens dilemma och båtvärldens utmaningar i tankarna när jag tog emot informationen om hösten. Mina känslor var lite blandade. Jag vet att utmaningarna är många, jag vet att verkligheten kräver sin kvinna men jag vet också att det är i skolan jag får använda mig av det jag kan göra, det jag vill göra och det jag skall göra. Tänker också göra mitt yttersta så att jag orkar med det på ett bra sätt.

Och så är det ju de härliga barnen …

Så tveka inte att ta avstånd från din omgivning då och då. Det hjälper dig att få nytt perspektiv och komma ihåg vem du är samt vad som driver dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: