Som kronan på verket

KonMari har slagit till igen. Och den här gången riktigt ordentligt. Vi har sålt vår båt, vår Minor 29:a. Det har nämligen visat sig under åren att vi pratar om de långa båtresorna på våren men sedan när sommaren kommer så är det villalivet som drar.

Det krävs en hel del arbete med att hålla en nästan nio meters båt i skick där både pentry, wc och allehanda tekniska detaljer skall fungera från år till år. Och detta trots att vi har använt dem endast ett fåtal gånger de senaste somrarna.

Beslutet togs i mars och båten förflyttades till Lahdenperä för tvättning, polering och vaxning. Dessutom var det vissa saker som skulle fixas. Som tur var har vi en proffspolerare i familjen, Joel, som gärna ställde upp. Det blev några veckoslut i hallen innan vi var nöjda.

Ut med båten, fram med kameran, ta några snygga bilder, lite redigering och sedan välja ut de bästa. Texten till annonsen hade jag jobbat med på förhand.
Vi har haft den till försäljning en gång tidigare för några år sedan men då nappade det inte riktigt. Antagligen var vi då inte heller så villiga att sälja men den här gången fick det bära eller brista.

Som kronan på verket avslutar jag alltså den här arbetsperioden inom båtbranschen med att sälja en båt, på finska!
I och för sig var det inte bara jag som sålde båten, min man och jag gjorde det tillsammans, men mitt namn och telefonnummer stod i annonsen, det var jag som tog emot samtalen från alla intresserade förfrågningar och det var jag som till slut ringde det avgörande samtalet som ledde till försäljning. Jag känner mig faktiskt lite stolt och hade helt klart användning av det jag har lärt mig under de här två åren. Men någon försäljare är jag inte, det kan jag bara konstatera.

Helt lätt var det inte heller innan vi och köparna var överens om priset på båten och vad som skulle ingå i köpet. Det gällde för oss att gå försiktigt fram, diskutera, vänta in, lyssna på vad motparten sade och känna in det som motparten inte sade men som ändå spelade stor roll i förhandlingarna. En utmaning i sig.

Tidigare i veckan var det sjösättning och igår körde vi ”hem” båten till Larsmo. Vilket fantastiskt väder det var, vattnet var spegellugnt och solen sken. Det kändes så bra  att återigen vara på sjön, nästan så att vi ångrar oss …

Men i midsommarhelgen åker båten iväg till den åboländska skärgården med en familj från Ikalis som har mycket bättre användning för den än vad vi har. Hos oss lämnar en massa härliga minnen från kortare och längre båtresor tillsammans med familjen. Och ifall vi ännu vill fara på båtsemester kan det ju hända att vi har möjlighet att låna en båt en vecka eller två …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: